Какво показват изборните резултати в София?


Беше ясно, че Б. Борисов ще спечели. Мисълта ми е какво показаха тези избори на старата десница, ако приемем Б. Борисов за нова. Показаха следното: старата десница има шанс. При условие, че се появят нови лица, които водят нов тип кампания и около които не се въртят стари, вече втръснали до болка муцуни. Петър Стоянов постъпи по-мъжки от Иван Костов, като напълно се оттегли от политическия живот. Очаквам Иван Костов и всички около него да постъпят по същия начин. От Класната вече ми се драйфа. Политикът не е жрец, а съвместител на интереси. Мисля, че Нено Димов и Мартин Заимов биха продължили на качествено нов етап започнатото от тях. И че София отново ще посинее, като синьото е автентично, а не насложено вълху предишен червен цвят.

About Borislav Gueorguiev

NBU Associate Professor in Bulgarian language, linguistic pragmatics, sociolinguistics, sociosemiotics, applied semiotics, and linguistic anthropology.
Публикувано на Uncategorized и тагнато. Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Какво показват изборните резултати в София?

 1. reson каза:

  Бойко Борисов не трябва да бъде спряган като десен дори и в условно наклонение.

  За да си десен трябва да си икономически независим от държавата, включително и независим от нейното източване и корумпиране.

  Десният човек няма притеснения да посочи източниците на своето богатство защото е спечелено с почтен обществено полезен труд – независимо дали е работник, служител, творец, спортист или предприемач.

  Очевидно е, че Бойко е много богат човек. Цветелина също.
  Какви са източниците на това богатство?

  Нямам предвид охранителната дейност. Не е особено почтен, нито убедителен бизнес да печелиш от охраната на Общинска банка с фирма, която уж не е твоя, докато си кмет на същата община.

  Нито да печелиш от банкова дейност с приходи от такси на държавни ведомства когато административната ти власт позволява да насочиш държавните сметки там.

  Това не е бизнес. Това е корупция и злоупотреба, дори и когато е направен законно.

  Това нито е истински бизнес, нито е почтено. Това е форма на преразпределение на държавните средства в частни джобове и е абсолютно несъвместимо с изконни десни принципи и убеждения.
  Такъв мовек никога не би бил свободен и независим от държавата защото се храни от нейното източване.

  За да си десен не е достатъчно да имаш много пари.
  Крадците и мошениците също имат пари, но това не ги прави десни.

  Те нямат политическа физиономия.
  Имат политически маски…

 2. konxompax каза:

  Напълно подкрепям. Кампанията на Мартин беше страхотна, много добре изпипана. Имаше си лого, имаше слоган, много интензивна реклама, особено в интернет, където беше създаден и много качествен сайт. Почти не познавам по-млади хора, на които това да не е направило впечатление.
  Изобщо тази кампания беше най-добре организираната политическа акция в България, която аз, въпреки относително скромния ми политически опит, съм виждал.

Коментарите са изключени.