Putin, Go Home!


По-безсмислено нещо в днешния политически дискурс не бях виждал:

Putin, go home

Завчера един млад активист на ДСБ, мой приятел, ми каза: „Събрахме се около 1000 души пред паметника на Стамболов, ПОПРОТЕСТИРАХМЕ (?!?) малко срещу Русия“… Точно както навремето ПОПЛАКВАХМЕ за Брежнев край бюста му.

Докато политиката се прави като комсомолско събрание, съчетано с музика, пийване и останалите нощни екстри, нещата ще бъдат такива. Барем да бяха написали плакатите на немски, щом не щат да са на руски.

Жал ми е за баща ми, който още се връзва на тези неща…

About Borislav Gueorguiev

NBU Associate Professor in Bulgarian language, linguistic pragmatics, sociolinguistics, sociosemiotics, applied semiotics, and linguistic anthropology.
Публикувано на Uncategorized и тагнато. Запазване в отметки на връзката.

8 Responses to Putin, Go Home!

 1. Прав си. Щастливи студенти ще да са това 🙂

 2. Borislav каза:

  Ех, това немско възпитание 😉 Аз моля всички свои студенти да ми говорят на „ти“, защото – изпадам в автоцитиране – „съвместна работа на „Вие“ не се върши“. Край на цитата. А мисля, че поне 90% сме съмишленици!

 3. Трудно ми е да говоря на доцент на „ти“, нали съм си студент още 🙂

  Но почвам, разбира се.

 4. Borislav каза:

  Боре,
  Тъй като сме полуадаши, ти предлагам да си говорим на „ти“. Не си ме засегнал по никакъв начин. Всъщност, в такива като тебе ми е надеждата. Прочее, дерзай!!! -:)

 5. Да, още отначало разбрах какво имате предвид и бих имал същото мнение на Ваше място. Но понеже смятам, че Ви е предадено неточно, Ви „оневиних“ (дано не звучи снизходително, извинявам се, ако съм Ви засегнал).

  Поздравления за блога. И аз ще Ви добавя в моя.

  Поздравления и за присъствието Ви на протеста, организиран от АСС „Анна Политковска“. За съжаление, на него не можах да присъствам.

 6. Borislav каза:

  PS: За съжаление ДСБ все повече заприличва на квартална ОФ организация. Младият човек, който ми разказа как е протекъл протестът пред паметника на Стефан Стамболов, е съвсем малко по-възрастен от Вас. Ужаси ме бюрократичният партиен стил, който използваше в разказа си. Това беше поредното „мероприятие“. Путин не е „поредното мероприятие“, а е извънредно произшествие и към него не може да се подхожда със същия аршин, с който се подхожда към Първанов и Сие.

 7. Borislav каза:

  Благодаря за „оневиняването“! Но мисля, че една парламентарно представена партия не бива да организира такива митинги. Аз бях на този, организиран от клуба „Анна Политковска“. Иначе блогът Ви е много хубав. Ще добавя връзка към него в своя блог 🙂

 8. Не знам кой е и какъв е този Ваш приятел, но Ви е предал грешно впечатление за въпросния протест и затова съм склонен да ви оневиня за невярната статия.

Коментарите са изключени.