Скудоумието в научния „мениджмънт“ край няма…


Че всичко в нашата мила „държава“ е с главата надолу, личи и от проекта на българското правителство за промяна на закона за научните степени и звания. Абсурдът е извън всякакви рамки: предлага се научните степени да се дават по места (!) от съответното висше училище, но „званията“ доцент и професор – от централизиран държавен орган!!! Нормално е да бъде точно обратното, но ние не сме нормална държава и с това предложение на министъра на образованието и науката (!!!) още веднъж се доказва моята теза за това какво представлява ВАК и какво е неговото истинско предназначение.

Аз наистина призовавам научната общност за една година да бойкотира процедурите на ВАК, за да се премахне веднъж за винаги това раково образувание в българската научна общност.

About Borislav Gueorguiev

NBU Associate Professor in Bulgarian language, linguistic pragmatics, sociolinguistics, sociosemiotics, applied semiotics, and linguistic anthropology.
Публикувано на Мила родна картинка и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Скудоумието в научния „мениджмънт“ край няма…

  1. Borislav каза:

    Добре казано!

  2. Стоян Кочев каза:

    Живеем в огледален свят – `сичко е наопаки, ама и огледалото е потрошено, та опакото е не само опако, ами … много-о-о опако, т.е. на адски много места е това опако.

Коментарите са изключени.