Първанов пред Бареков


Моята идея за PR-а на държавния глава е, че той не ходи по студията на телевизиите, а отбрани журналисти ходят в кабинета му да го интервюират за разни важни неща. Идеята е, че по този начин президентът не прави реклама на нито една медия, на нито един журналист. Какво обаче прави президентът Георги Първанов?

1. Дава пространно интервю във вестник „Труд“ на бившата шивачка Валерия Велева, която, кой знае защо, някой я е набедил за велика журналистка. Както е тръгнало, очаквам следващото да е пред Албена Вулева… А защо не и пред Азис?

2. Повява се почти неглиже (по сако, но без вратовръзка) в 8 сутринта в студиото на Николай Бареков, където обяснява своите идеи за промяна на избирателния закон и на закона за политическите партии. Бареков с право се чувства на върха на вълната – зер, държавният глава го е уважил и му е дошъл на крака… Първанов си тръгва, а Бареков спокойно си седи в стола. Забелязал съм, че когато американският президент влиза и излиза някъде, хората (и журналистите) му стават на крака.

То не че много има за какво на Първанов да му се става на крака, но все пак той е държавният глава, избран пряко от народа. Лично аз бих станал, независимо от всичките си възражения срещу неговата политика и срещу неговата проруска ориентация. Ама нямало такова нещо – каза той – миналата година в България били Буш, Саркози…Фактът, че не обели и дума за Путин, е красноречив. Фактът, че в черквата започна да се кръсти тогава, когато и Путин „се прескочи“ да се кръсти – също.

Да ни е жив и здрав президентът, Господ здраве да му дава, ама много ми се иска да престане да прави стратегически глупости!

About Borislav Gueorguiev

NBU Associate Professor in Bulgarian language, linguistic pragmatics, sociolinguistics, sociosemiotics, applied semiotics, and linguistic anthropology.
Публикувано на Мила родна картинка и тагнато, , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.