Отворено писмо на Янчо Янчев до Пламен Юруков


Пламене,
спри се! Ти си единственият “председател” на партия, който се бори не за формацията си, а за Ахмед Доган. Фактите го доказват.
Опомни се! Ти си единственият “председател” на партия, който не признава решенията на собствената си партия и работи за БСП/ДПС/ДС. Изслушай най-сетне това, което ти говорят хората и ще разбереш, че ти не говориш като тях, че ти не говориш като председател на тяхната партия. Че ти си една марионетка, която изпълнява чужди поръчки. За съжаление,това не са поръчки за кафе. Със или без захар.

Пламене,
спомни си собствените си думи. Спомни си обещанията, които даваше на членовете на СДС. Тези хора искаха силен и единен Съюз на демократичните сили. Това са хората, които те издигнаха, това са хората, които те свалиха. Това е демокрацията. Ако искаш да си част от нея, приеми поражението с достойнство. Иначе, повтарям, явно работиш за БСП/ДПС/ДС.
Поръчките (но не за кафе), които изпълнаваш топят енергията в партията. Погледни в очите на чудовището до теб, което ти се е явило в образа на БСП/ДПС/ДС. Кажи му, че не се страхуваш от него и то ще се спихне, ще изчезне. Признай си греховете и наблегни на бизнеса. Явно го умееш по-добре. Политическата ти забежка вече свърши. Спри се, за да не се излагаш повече. Това, разбира се, ако наистина си седесар, а не агент на БСП/ДПС/ДС.
С изключването ти от партията, хората ти показаха, че ти е там мястото. Ако искаш СДС да остане само спомен, трябва да знаеш, че споменът за твоите действия ще те мъчи завинаги. Приеми го и не се прави на генерал без армия. Тъпо е, освен това е и демотивиращо.
Не Мартин Димитров, а ти Пламенчо отвори вратите на партията за чужди интереси и позволи да се гаврят с привържениците на СДС. Не допускай да се превръщаш в маша на председатели на други партии! Не допускай да си изпълнител на чужда воля и да подменяш мисията и дневния ред на СДС.
БСП/ДПС/ДС имат план за приватизация на България. Не за приватизация, за унищожение! Не се превръщай в троянски кон на БСП/ДПС/ДС в СДС. Не бъди пионка, кукла на конци или там, в каквото се превръщаш на една твърде висока за демокрацията цена.

Освен това, Пламба,
ти обяви при оставката си, че я подаваш, понеже си загубил доверието в партията. Същата партия, за която сега си толкова загрижен. Понеже си седесар! Нелепо е това, нелепи са действията ти!
Твърдеше, че си седесар. Докажи го! Аз няма да ти предлагам да се връщаш където и да е. Късно е. Опитай да покажеш достойнство! Само това ти остана! Свали си червената маска, Пламене и погледни хората в очите. Очите на обикновения редови СДС представител. Истината за теб се крие точно там.

About Borislav Gueorguiev

NBU Associate Professor in Bulgarian language, linguistic pragmatics, sociolinguistics, sociosemiotics, applied semiotics, and linguistic anthropology.
Публикувано на Избори/Elections 2009, Препечатки, политика. Запазване в отметки на връзката.