Пътят на Доган към Брюксел стига само до Дръндар – в-к „Сега“, 19 май


Пътят на Доган към Брюксел стига само до Дръндар

Страхът от нови участници в раздаването закрепи съюза БСП-ДПС

Даниела Добрева

Кампанията за следващия парламент извади Ахмед Доган от състоянието му на стрес след самоубийството на Ахмед Емин.

СНИМКА: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Таман си мислехме, че Възродителният процес вече е обект само на историците, и Ахмед Доган напомни, че нищо старо не е забравено. Разбра се, че размахът на въображението му стига само до кърджалийските потайности, но не и до Брюксел. Този объркан човек може лесно да бъде изваден от равновесие, само ако му се каже, че политиката спокойно може да мине и без негово участие. Тогава взема арбалета и прострелва обществото с поредната заплаха за етническия мир. Иначе обикновеното му състояние е

уверено да гази всички правила

и да оставя без ответ упреците за сараи, обръчи, назначения. Подминава ги с нахални подмятания за собствената си незаменимост, защото така е вменил на всички – казаното от неговата уста се приема за казано директно от Аллах.

Това е схемата на Догановия успех – откак замени Дръндар с жълтите павета. Увереността, че е неизбежен участник във властта пострада сериозно веднъж – след самоубийството на „мъжката му секретарка“ Ахмед Емин. И това е основната причина за сегашното презареждане на темата за Възродителния процес. Но пък и му се даде повод да прибегне до нея – едно наивно изказване на цапнатия в устата Бойко Борисов, че не харесва само методите на покръстването.

А Емин направо побърка шефа си посмъртно. Да му погоди такъв номер в собствения му сарай, пред очите на целия му антураж, да му се надсмее и от гроба. За това лидерът на ДПС не беше подготвен и не знаеше как да реагира. Предпочете да се скрие зад дебелите зидове в Бояна, вместо да обяснява пред хората си кой подтикна Емин към отчаяния начин да се разбере с началника си. Изведнъж увереността на Доган се стопи, не смееше да се весне в своите райони, отказа да контактува с различни от своите правоверни депутати.

Предстоящите избори за нов парламент обаче го принудиха да излезе от това шизофренно състояние, защото изборите са стихията му. Защото ДПС трябва

да продължи да участва във властта,

иначе загива и лидерът му.

Доган постъпи по обичайната схема – зададе тона на кампанията. А тя е проста – посланията ще са старите, но електоратът на ДПС трябва да бъде сплашен, за да не се задълбочава в други нелицеприятни за лидера проблеми. Затова Доган подсили нещата с това „готвят ви нова смяна на имената“. Самото споменаване на тези фрази предизвикват нервна тръпка у българските турци. Те са свикнали да не се замислят над думите на Сокола, приемат всичко на доверие и още са чувствителни на такива намеци, особено ако има възможност за връщане на лентата отпреди 20-ина години. И, о, ужас – Сокола съобщи, че някой иска да ги пропъди от България.

До такива крайни послания не беше стигал, откакто подгря електората си покрай Рамковата конвенция за правата на малцинствата по Костово време. Не му се налагаше, тъй като разноцветни политици го направиха задължителен свой партньор. Преди години му се вързаха, че ще направят правителството на мат и маскара пред света, ако не кандиса да подпише въпросния документ. Въпреки че в конституцията ясно пише кой с какви права се ползва.

В началото на сегашното промиване на мозъци дори не се разбра кой е в дъното на настоящото пъклено намерение, докато Догановия рефрен не бе подет от коалиционния партньор Сергей Станишев. И соцлидерът се присети, че в тая мантра има хляб, пък и партньорът знае как да се отблагодарява подобаващо. От намеците на двамата стана ясно, че

истинската мишена е Бойко Борисов

и че никой по върховете на властта не се интересува от европейските избори. Кампанията за следващото парламентарно раздаване просто започна много по-рано. От всичко, на което се нагледахме досега, е ясно, че ще е мътна и кървава тая надпревара за влизане в Народното събрание. Средствата не се подбират, заплахата ГЕРБ трябва да се елиминира. Първата част от плана за повторение на сегашния модел бе опитът за саморазправа с възможния Бойков партньор – „Синята коалиция“. БСП просто не иска да сменя сигурните гласове на ДПС с други несигурни, не иска да губи питомното и подгони дивото с нови коалиции. Пък и има общ враг.

Та каква партия е ДПС? Българска? Етническа? Бизнес? Либерална? Не се питайте, Ахмед Доган избави всички от необходимостта да я определят. Лично и с един замах лидерът й зачеркна 20-годишните си усилия да я побългари и да я вкара в коловоза на европейския либерализъм. В събота стана ясно, че движението беше, е и ще остане етническо. Иначе не може да съществува. Изчезва с изчезването на заплахата да се посегне на етноса. Ако обаче си мислите, че се работи само в тази посока, дълбоко се заблуждавате. Това заклинание държи в страх електората на ДПС, но и вменява вина у българите.

„Трябва да се пазите. Мислете за утре, не за днес. Аз съм добър пример. Идвам от едно малко село, а сега съм богат човек. Аз съм политик. Аз съм бизнесмен. София не ми е достатъчна. Нуждая се от Брюксел, искам да правя политика за 500 милиона души.“ Думите са на Ахмед Доган от предишна кампания. Оказва се, че прави политика за значително по-малко хора, при това далеч от Брюксел. Всичко е от размаха. А неговият стига до Дръндар.

Публикуването на текстове от електронното издание и съответните форуми е разрешено само след писмено съгласие от редакцията.
ай мнение по статията
Мнения: [20]СЕГА Форум Видими Показвай мненията накратко Скрий мненията Показвай отгоре най новото мнение
Orlin

18.5.2009 г. 23:54:58

Бай Терористанееее,
де си? Я как се задяват с голямото пулитик, с пророка сокол и тигъра Оги дог.
Абе тоя дрън-дръндарски терорист до кога ще плаши и поставя условия за изнудвания? И с османските терористи не трябва да се преговаря и води диалог?
Обаче кофти материал, няма как!
Както пееха едни нашенци – няма как (ФСБ). За това – Високо, високо, високо, високо застани, над … далече пребъди !
/eko

19.5.2009 г. 00:01:24

Кой още не е схванал, че момчето от Пчеларово е 100 % кукла на конци от ДС и всичко в България се управлява от ДС?
Пошъл Тошев

19.5.2009 г. 00:15:13

Пътят на Доган минава през едно друго място, ама ми е неудобно да го кажа. А докъде стига? Изберете си го пак да ви управлява, и ще видите докъде му стига.
PokerFace

19.5.2009 г. 00:32:25

Orlin
Не бързай да викаш помияра! Той като свърши с чиниите ще дотърчи като зелена муха на говно-има ли и два реда за неговия Идол писано-няма „озъптяване“Статията изобщо не я чете доквай-сал първите 2-3 реда и почва да плюе и храчи по когото свари!Все ми е тая кой за кого ще гласува-САМО ДА ГЛАСУВАМЕ , че тая проказа ДПС , ако се намъкне отново в парламента -наистина сме за убиване!
Sta

19.5.2009 г. 00:43:51

Изключително посредствен и елементарен анализ. Ако може да се нарече така де – прилича повече на заклинание. После да не се чудим що така станало а не онака. Чудя се даже дали самият Доган не си го е поръчал. Не бе – не той сам да си го е писал, ама да е дал едно указанийце – от всички възможни анализи по темата нещо по-така да изберат, дето и Данчо Ментов…, не – дето даже Осман Дуралиев да докарат да може да обори с лекота.
Oraсle

19.5.2009 г. 00:45:15

Тоя боклук е доброволен сътрудник на възродителите, а днес е и в коалиция с партията им. И на туй отогоре тръгнал да плаши с нов възродителен процес.
ОвенЕдинак

19.5.2009 г. 00:52:50

Когато някой се самозабрави с плюскането като наш Ааааамед, нормално е с пълна уста да бръщолеви глупости и съвсем естествено накрая да се задави.При задавяне обикновено трябва бързо давещия се да бъде наложен силно по гърбината.Като гледам Амеда как се е задавил трябва яко налагане.А да преяде така наш Амед вина имат и другите двама шмекери от каручката
Натиснете тук javascript:emoticon(`%20 `)
armani
[Напреднал][131]
19.5.2009 г. 00:58:21
Змията когато умира, най-силно хапе. В пълна степен това важи и за Доган, и за Станишев. Само за царят не важи, защото вече е политически труп поне от 2 години.
Все пак не забравяйте че именно турците са най-ощетени от Догановите мераци. За тия 20 години, вместо да се интегрират, се докараха до имиджа на ромите и не напразно гласуват за една партия. В техен интерес е да разберат че агент Сава е техен враг. Дано Дикме и другите отцепили се успеят да направят пробив, ако не като партия, то поне като прокарването на идеята че Доган е просто един бивш агент и настоящ шмекер.
И кой излиза гузно от леглото на стогодишната? Кой се залюби с партията-покръстител, пук сега зинал като петел на бунище?
Само не разбрах, защо когато в тоя форум написах че селянина от Дръндар няма шанс да бъде джентълмен и трябва да изчака три поколения, бот ми изтри акаунта? Пък сега излиза официално! Нищо, не съм злопаменетн.
Mars Attack

19.5.2009 г. 01:07:32

Овньо,

За клипа – , но реално тия тримата вече 4 годинки теглят каруцата в една посока: окочателното съсипване на България, като „за последно“ (пред потоп). Те са като краставите кучета, които се подушват отдалеч и се съешват за обща далвера. И подозирам, че и след тези избори пак до това ще се стигне (коалицията май е неизбежна). Та, старата песен, но на нов глас и с нови „певачки“ (ама то със стари мастии нов бардак не се прави).

Редактирано от – Mars Attack на 19/5/2009 г/ 01:19:52

paragraph39

19.5.2009 г. 01:08:20

Че ДПС какво ОБЩО има/има ли?!/ с турците- български Граждани?! А?! И откъде-накъде, който е против ДПС, значи е против българските Граждани от турски Етнос, бе? Може човекът-АНТИДеПеСар да е против ДПС просто защото този човек НЕ е „либерал“, а ДПС и Електората й са баш-„либералите“ в България, нали? Я, ако някой е против Комунистическата партия в България, той против българите по Етнос ли е?! Е?! НЕ е, нали?! Тогава защо, който е против ДПС да значи, че е против турците/българските/?! Кажи, НЕ мълчи!
А ако ДПС е турска Етническа партия, наистина, то тя трябва да бъде ежедневно АНАТЕМОСВАНА и да бъде ЗАБРАНЕНА, като противоконституцонна, бе! И който иска това трябва да бъде адмириран и поддържан, а НЕ охулван и анатемосван- поне така е при Демокрацията и по Белия демократичен Свят! Нали?!
потребител,07
[Златен]
19.5.2009 г. 01:14:12
„София не ми е достатъчна. Нуждая се от Брюксел, искам да правя политика за 500 милиона души.“

амет се е самозабравил. Той си дава заявката, че това е неговата губерния, но тя не му е достатъчна.
Оприличава се с лъв, а лъвът е символът на държавността ни. Ясно е, че ако остане на власт, тук ще бъде място на далавери и престъпления, че това ще е неговият гьол. Подканва нормалните да се махат, защото тук няма да бъде добро място за живеене.
..
амет, не е ли по-добре вместо цял един народ да се изнася, да се изнесеш ти???
@66
[Новак][15]
19.5.2009 г. 01:19:35
Извинявайте.
(снимка: натиснете тук)
Цамбурко
[Начинаещ][47]
19.5.2009 г. 01:26:00
Аз съм последния , когото могат да обвинят в симпатии към Ахмед Доган , но статията наистина е на много ниско ниво.
Mars Attack

19.5.2009 г. 01:31:17

Седми Потребителю,

Най-здравословно е Ахмет да го изнесат в дървен балтон за последен (вечен) отдих: 20 г. се труди човеко за благото на … обръчите си, че вече му е време да го оттеглим за заслужена почивка (при Емин, имат толкова много неща за споделяне).

Параграфе,

В други страни партии, подкрепящи (политически) антинародна дейност ги забраняват със закон (напр. в Испания тези, подкрепящи ЕТА), у нас ДПС‌ много отдавна трябваше да бъде поставена извън закона като противоконституционна партия (да се коригира престъпната „грешка“ на Луканов)… ама на БКП и другите, управлявали с Доганя в коалиция (царо също), не им изнася…

Редактирано от – Mars Attack на 19/5/2009 г/ 01:33:26

Tim

19.5.2009 г. 01:48:27

Доган е функция на електората си.
Тоталитарен балкански тарикат носен на ръце от манталитетно обременения си електорат.
ДПС е резерват за тоталитарни практики от неприятното за примомняне минало.
Mars Attack

19.5.2009 г. 01:55:25

Tim,

И на системата, позволила му да се появи (като етническа партия и като политик) – визирам ти конкретно БКП и Андрей Карлович и неговата кохорта.
Съучастници в престъплението срещу нацията: всички, които не коригираха това конституционно „извращение“ и/или управлявали с него в коалиция и зависещи от него да са на власт (хванал ги така за топките – нема мърдане !).

@66
[Новак][15]
19.5.2009 г. 02:03:12
Чудесно написано.
Дръндарският селянин впрегна не малко хора и стана силен.
Да благодарим на всички, които му помогнаха.
yoyo

19.5.2009 г. 02:41:40

Пази Боже сляпо да прогледа! Тоя дръндарски доносник и комлексирано селянче направи наистина голям възход през „демократичния“ период.От бедна мишка стана охранен плъшок.От г…о без пукнат грош се превърна в г…о с пари.И летяща чиния да си купи, пак ще си остане плъшок, какъвто е и електоратът му.
maguar
[Напреднал][74]
19.5.2009 г. 03:02:37
я ми запей анадолска чучулиго за соколо у небо, за великио политико, за слънцето що изгрява от Дръндар и що пак там залязва.Па да виде мало и голямо, нашио Аамет баш баш умника и баш баш политика!
paragraph39

19.5.2009 г. 03:09:02

Созополските общинари потвърдиха: Доган развива хазартен бизнес на остров „Св. Кирик“- Натиснете тук

About Borislav Gueorguiev

NBU Associate Professor in Bulgarian language, linguistic pragmatics, sociolinguistics, sociosemiotics, applied semiotics, and linguistic anthropology.
Публикувано на Избори/Elections 2009, Препечатки, политика. Запазване в отметки на връзката.