Коментари : Мнения – Свобода за bg педофила, затвор за bg бащата : Novinar.net


Свобода за bg педофила, затвор за bg бащата

[03-06-2009] от Калин Руменов [1423 прочитания]
Размер на шрифта: a |a |a|

//

Децата на BG живеят в гетото, което им построихме от разложените си ценности. И което вече започна да произвежда собствена логика. Там, където педофилите и пияните шофьори са условни – затворът изглежда най-възможен за баща, отвлякъл сина си от полската му майка. Това е закономерната последователност на моралната еволюция в гетото. В него децата са просто дупка на завой. В която може да се катастрофира без сериозни щети. Която може да се използва за секс. И в която можем да се скрием, когато много ни се допие по време на траур.
Случаят на бащата Тодор от Асеновград е отчайващо сложен. И общественото мнение няма право на решение само в бяло или в черно. Защото на опашката много по-отдавна чакат казуси, в които съвсем няма нищо цветно. Правосъдието извърши най-перверзната модернизация на правилата, непозволящи децата да се премазват на пияна глава и да бъдат наемани като проститутки. А сега се държи като жертва, че никой не го уважава.
Министър Тачева не произведе позиция за Стависки и Кузов. Но сега се чувства лично унижена от един баща, който не иска да спазва Хагската конвенция. Не ни дреме за причиненото емоционално разстройство на министъра. Така, както на него му е все едно за истинския живот, причакващ децата с джип зад завоя или с разкопчан цип в подлеза. Последното, което заслужава грижещ се за децата си родител в развод, е да бъде обиждан от държавата, че е престъпник. И публично плашен от системата със затвор. Вкарайте в него Тодор и няма смисъл да поръчвате по-висока ограда за гетото. Ненормалността ще прескочи и нея. И когото пресрещне, ще прегази, който оцелее – ще го изчука.
Децата на BG осигуриха алиби за всеки кич, стига да си е залепил благотворителен етикет. Комерсиалното sms милосърдие измисли нова легенда на класическия запой. Превръщайки обикновеното освинване с алкохол в културно-финансово мероприятие с идеална цел. Ако на него се събират пари за сираци или олигофрени – то е възможно по всякакъв начин и по всяко време. След като „Биг брадър” може да оправдае VIP пиянство с децата – нямаме право да съдим никого, който е консумирал благотворително в скъп ресторант по време на погребение.
В гетото няма критерии за морал. И няма как да имаме мнение къде свършва благоприличието и започва излагацията. Може само да ни е мъчно за условните Стависки и Кузов. Защото те бяха последните островчета, до които можеха да доплуват малкото ни оцелели ценности. Правосъдието обаче предпочете реабилитацията пред обществения урок. И сега заплашва глупаво баща, който не иска да се раздели с децата си.
Има нещо символично, че казусът с Николета и Павел съвпада с предизборно време. През което ни липсваше симпатичният популизъм под формата на заплаха за кастрация на педофили. Или като пожелание за нормално правосъдие на пияни шофьори. Не чухме и концепция за по-светло бъдеще на циганските поколения. А от нея наистина има крещяща нужда. Вместо това системата демонстрира как децата се превръщат в покъщнина.
В пералня и гардероб, които се разпределят по равно при развод. Такива са законите, ни отговарят, докато гледаме как чиновниците товарят брат и сестра като добитък. И това е най-тъжната лъжа. Защото в детското гето всъщност няма правила. Както и няма термин „псевдосексуални действия”, какъвто се опитват да ни пробутат от един пловдивски дом. Неговата директорка не може да опази задниците на бавноразвиващи се близначки.
Но ще опази своя с псевдоформулировка. От нея не можем да разберем какво се е случило – изнасилване, доброволно проникване, опипване или онаниране. Няма как да е онаниране, защото мастурбацията не попада в полицейския бюлетин. Някой сериозно ни лъже, но няма да успее да депресира до степен оставка чувствителния министър Тачева. От правосъдието, за което тя тъгува, отдавна не очакваме справедливост. Но като идиоти продължаваме да се надяваме поне на малко човечност при елементарните случаи от живота.

About Borislav Gueorguiev

NBU Associate Professor in Bulgarian language, linguistic pragmatics, sociolinguistics, sociosemiotics, applied semiotics, and linguistic anthropology.
Публикувано на Мила родна картинка, Препечатки, Скандал. Запазване в отметки на връзката.