Информационна агенция „Фокус“


<!–

–> <!–

–>

Даниел Вълчев ще присъства на представяне на Правоговорен и правописен речник на българския език
09 юни 2009 | 05:32 | Агенция „Фокус“
София. Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще присъства днес на представянето на „Правоговорен и правописен речник на българския език” в Софийския университет „Св. Климент Охридски”, съобщиха от министерството. Представянето ще започне в 11.00 часа, в зала 1 на университета.
Речникът е издаден от Университетското издателство със съдействието на Министерството на образованието и науката, по препоръка на парламентарните комисии по образование и наука и по правата на човека и вероизповеданията. Тиражът е 15000 бр., които ще бъдат разпространявани безплатно в системата на образованието.
В изданието като приложение е включен и новият закон за транслитерацията.

About Borislav Gueorguiev

NBU Associate Professor in Bulgarian language, linguistic pragmatics, sociolinguistics, sociosemiotics, applied semiotics, and linguistic anthropology.
Публикувано на Книги, Мила родна картинка, Препечатки. Запазване в отметки на връзката.

1 Response to Информационна агенция „Фокус“

  1. Borislav каза:

    Свърши ли се с монопола на Института за български език „Проф. д-р Любомир Андрейчин“ при БАН по отношение на правописа и правоговора? Въпросът ми е към ръководителя на Секцията за съвременен български език Владко Мурдаров и към главния редактор на правописния речник Петя Костадинова. Как допуснахте това да се случи?!?

Коментарите са изключени.