Как изглежда цензурата през 2009 г.?


Случаят с принудения да напусне НГДЕК учител по физическо Милен Маринов можеше да остане незначителен инцидент, ако параноята не беше обзела ръководството на НГДЕК, защото ученици и учители започнаха да поставят стратегически въпроси относно продължаващото 18 години директорстване след навършване на пределна пенсионна възраст на Гергина Тончева.

Изглежда, отговорът на ръководството на НГДЕК по тези стратегически въпроси е да прекрати достъпа на всички до форума на гимназията: http://ngdek.ludost.net. От вчера той изглежда така:censura

Сега вече полезният ход на ръководството на НГДЕК и на Министерството на културата е само един…

About Borislav Gueorguiev

NBU Associate Professor in Bulgarian language, linguistic pragmatics, sociolinguistics, sociosemiotics, applied semiotics, and linguistic anthropology.
Публикувано на Културна дискусия, Лични, Мила родна картинка, Скандал, ideologies, SOS и тагнато. Запазване в отметки на връзката.

5 Responses to Как изглежда цензурата през 2009 г.?

 1. Deus каза:

  Да затвориш форума на НГДЕК ми напомня малко действията на разни правителства на разни народно-демократични (къде повече, къде по-малко)държавици. Едно време построена от тухли стена пречеше, а днес стената е forbidden access. Жалко наистина но това само засилва в мен онова което си мислех още преди няколко години. С НГДЕК трябва да се действа като с БНТ – закриваш я и започваш всичко на ново. Жалко само за децата.

 2. JollyStomper каза:

  Едва ли баба Тонка има ресурса да се справи с тежка задача като затваряне на форум, но определено има пръст в т’ва.

  • Borislav каза:

   Разбира се…аз не си я представям сама да направи това…

 3. И защо форумът се намира на домейн ludost.net ??

Коментарите са изключени.