Църковно-мисионерското дело на Константин Философ — св. Кирил


Църковно-мисионерското дело на Константин Философ — св. Кирил.

Публикувам този линк, за да ограмотя някои невежествени ученици от Националната гимназия за древни езици и култури и за да се аргументирам защо името на гимназията е абсурдно – КОНСТАНТИН КИРИЛ ФИЛОСОФ.

About Borislav Gueorguiev

NBU Associate Professor in Bulgarian language, linguistic pragmatics, sociolinguistics, sociosemiotics, applied semiotics, and linguistic anthropology.
Публикувано на Бориславови "интелектуализми", Вечните за мене неща, История, Книги, Културна дискусия, Мила родна картинка, Отворено писмо, Препечатки, образование, ideologies. Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Църковно-мисионерското дело на Константин Философ — св. Кирил

  1. Deus каза:

    Смяната на „лейбъла“ на Гимназията ми се вижда абсолютно ненужен въпрос. Гимназията може да се казва и св. Кирияк Стефчефф, но за момента мисля си все, че това е един от последните проблеми за момента. Каквото и име да носи това училище, ако то дава някакво що годе качествено образование кандидатите ще се тълпят на рояци и съревнованието за място ще бъде 15 за едно например. Също така не смятам, че абсолютно нужната смяна на Г. Тончева ще доведе до нещо по-добро ако не си отидат и една камара прпедователи които са, как да кажа леко застинали във времето и анахронични. Друг проблем естествено възниква и от факта, че едва ли има и качествени кандидати за техните постове, особено що се касае до класическите езици. Изобщо дискусията за НГДЕк не може да се извади от контекста на разговора за образованието в България изобщо, въпреки спецификата на това учебно заведение. С думи прости проблемът е изключително сложен и за съжаление аз лично не виждам изход в тунела.

Коментарите са изключени.