Домашната Коледа’09


Абе, хубаво си беше, въпреки ангажимента в УНСС. След като Коледа отново стана официален празник, сега за първи работих на 25 и 26 декември. Но както си казах – тъкмо да не ми писне от стоене на маса…

Бъдни вечер

Бъдни вечер започна с посещение при баща ми, който – милият – не може да прежали смъртта на майка ми през 2007 г. Няма и да може, както виждам… Последния път, когато тя беше адекватна и в съзнание, беше именно на Бъдни вечер 2006 г. Затова той държи да си бъде вкъщи на Бъдни вечер. Прекадихме, седнахме, пихме по чаша чудесно домашно брациговско вино (аз изпих няколко), отляхме и за нея, обсъдихме някои неща около панихидата й на 10 януари. Опитах му боба, който се оказа чудесен. Тръгнах си за в къщи.

В къщи – изненада – с нас беше и годеникът на Елена – Вальо. Започнахме да разпалваме въглена, за да прикадим и у дома. Първият духащ въглена бях аз (за съжаление, никой не засне това паметно духане), след това бях сменен от Бената:

В крайна сметка двата въглена се разпалиха и започна прекадяването. Това винаги прави Бената като стопанка (и собственичка) на дома, в който сега живеем:

Седнахме около масата, разчупихме погачата, паричката – както винаги – се падна на Албена.  Аз си легнах около 10 и половина, защото на следващия ден трябваше да ставам рано заради курса в УНСС.

Коледа – семеен обяд

Коледната ни маса изглеждаше така:

Обърнете внимание, моля ви, на погачата – истинско Албенино произведение на изкуството:

Присъстващи:

Баща ми

Тъща ми

Чочка и Вальо:

Ената и Фродо

Бената

И аз…

Вечерният коледен купон в къщи

Участващи:

Владо Иванов

Фродо, Чочка и Вальо

Андрей Георгиев – новопосветен

Ольо (иначе казано – „адвокат Светослав Шипков“)

Владо Игнатов

Дафина, Поли и Динев

Бената

и аз…

КАКТО И КОЛЕДНАТА МАГИЯ

ЕПИЛОГ (26 ДЕКЕМВРИ)

Без коментар…

Еми, това е…Стига ви толкова!

PS: Липсваше ми само Малкият принц, за да бъде духът на Коледата пълен…

About Borislav Gueorguiev

NBU Associate Professor in Bulgarian language, linguistic pragmatics, sociolinguistics, sociosemiotics, applied semiotics, and linguistic anthropology.
Публикувано на Вечните за мене неща, Лични и тагнато. Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Домашната Коледа’09

  1. Borislav каза:

    Благодаря, Ено 🙂

  2. Ена каза:

    О, чудесно е! Целувки

Коментарите са изключени.