Калин Руменов » Мърлячи и професионалисти


Калин Руменов » Мърлячи и професионалисти.

About Borislav Gueorguiev

NBU Associate Professor in Bulgarian language, linguistic pragmatics, sociolinguistics, sociosemiotics, applied semiotics, and linguistic anthropology.
Публикувано на Мила родна картинка, Препечатки, Скандал, политика и тагнато. Запазване в отметки на връзката.

1 Response to Калин Руменов » Мърлячи и професионалисти

 1. Borislav каза:

  История с флашки
  Господин Явор Дачков явно е почитател на Авакум Захов. Историята, разказана от него, как се е сдобил с прословутата флашка, съдържаща записите, разтърсили държавата и накарали премиера да поиска вот на доверие за своето правителство, горе-долу ми звучи като зле измислен роман на Андрей Гуляшки.
  И така: някой се обажда на г-н Дачков (но всички „знаят”, че става въпрос за г-н Алексей Петров, след като г-н Дачков му отиде на крака, когато г-н Петров бе освободен от следствието), срещат се някъде в града в потайна доба, дават му флашката, той се прибира вкъщи, обажда се по телефона на премиера, за да свикне с това как звучи гласът на премиера по телефона, но пък – според собствените му изявления – говори предимно той (?!?),пуска записите на флашката, ангажира съпругата си да прави разшифровките (тоест – да „свали” върху „хартиен носител” чутото на записите).
  Истински роман на плаща и наметалото. А Джеймз Бонд си е истински пикльо в сравнение с г-н Дачков („Рамбо е пикльо”, както изрича Сивлестър Сталоун в култовия филм „Танго и Кеш”).
  Не зная дали записите са фалшифицирани. Но ми направи впечатление една правоговорна грешка на премиера, която не се забелязва, когато говори по медиите: Мишо Бирата ми се обадИ вм. Мишо Бирата ми се обАди.. Питам се дали премиерът наистина е толкова обигран в кодовото превключване, когато говори публично и когато говори частно (например по телефона)…

Коментарите са изключени.