Скандал в НГДЕК или Скандал с ТВ7?


По-забавно нещо отдавна не бях гледал: ТВ7 отива до НГДЕК в „Модерно предградие“ за пикантерийка, а пикантерийка…няма. Започва се помпозно и адски морализаторски, чете се откъс от стр.802, написан според мен хубаво – добър образец как да се пише красиво за еротиката. Прекъсва се. Второ включване. Репортерката неколкократно подсказва на децата да говорят за книгата на колегата Анета Иванова, но – ядец! – учениците всъщност са недоволни, че учителката Анета Иванова предпочитала едни пред други (?) и че материалът бил преподаден едва 30% (как пък го разбраха това, не е ясно). Един от учениците дори споделя: „Аз не искам да я уволнявам дисциплинарно!“ (?!? ?!? ?!?)…
Водещите в студиото придобиват вид на хора, току-що изяли развалена мида (благодаря ти, Удхауз, за това сравнение)… Е, оти бихме път и разкарвахме техника, оператор и репортер на майната си???
PS: Оставям без коментар фундаменталното разсъждение на репортерката за секса…

About Borislav Gueorguiev

NBU Associate Professor in Bulgarian language, linguistic pragmatics, sociolinguistics, sociosemiotics, applied semiotics, and linguistic anthropology.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Скандал в НГДЕК или Скандал с ТВ7?

  1. Mideva каза:

    Подобни коментари считам за излишни! Да решим казуса по същество! От казаното в Телеграф стана ясно, че има такава книга и тя не е подходяща за ученици, а авторката толкова се е самозабравила, че не преподава и задължителния материал в часовете по литература, което е основно нейно задължение и системно обижда по-голямата част от учениците /51 подписали подписката срещу нея/ ; уволнен учител за поведение, което уронва авторитета и престижа на НГДЕК /който не престава да се самопредлага за събеседник в медиите/; Низ от гишефти на педагогически персонал нерегламентирани и недекларирани частни уроци по старогръцки; Гориво за хиляди левове изтекло/ли в нечии джобове и т.н. ТОВА Е ИСТИНСКА „КЛАСИКА“

    • Borislav Gueorguiev каза:

      Имейлът, посочен в настоящия „коментар“, е несъществуващ („midata@abv.bg: No such user here. Niama nameren potrebitel s takav email adres.) Някои изрази („педагогически персонал“) издават кой е авторът. Ако авторът е толкова уверен в истинността на това, което твърди, и в правотата на моралната си присъда, да бъде така добър да се подпише с истинските си имена и даде валидна обратна връзка със себе си. Публикувам този „коментар“, за да се види равнището на тези, които квалифицират учителите от едно училище като „педагогически персонал“. Юридическата страна на коментара няма да коментирам, но това е „КЛАСИЧЕСКА“ клевета, според мене, съдейки по начина, по който е изпратена до мене за одобрение.

Коментарите са изключени.