Как да се реши проблемът с (местоположението на) Класическата гимназия?


  1. Гимназията да мине под юрисдикцията на Министерството на образованието и науката.
  2. Да се възстановят на работа всички уволнени или изгонени (напуснали по „собствено желание“) учители в Гимназията от и.д. директора.
  3. Да се обяви конкурс за директор титуляр на Гимназията, тъй като г-жа Мариела Папазова е изпълняваща длъжността.
  4. Тъй като Гимназията е лицей (?!?) на Софийския университет – не зная по кой закон е възможен такъв статут и какво на практика означава това, „лицейната степен“ на обучение да се осъществява на територията на Софийския университет – нека колегите от катедра „Класическа филология“ на СУ да имат грижата за това, вместо да правят глупави изявления по телевизиите: залите им не се пукат по шевовете от прииждащи студенти класици.
  5. Да се построи изцяло нова сграда на Класическата гимназия в истинския исторически център на София (районът на Женския пазар наистина е „исторически “ – център на проституцията, на контрабандата и на наркотрафика в София и единствената полза от него е учениците да видят с очите си как са изглеждали тези места в Римската империя) – например на мястото на Паметника на съветската армия или друго „култово“ място. Така сградата на Гимназията ще е точно срещу лелеяния от всички Софийски университет.
  6. Репуц да престане да се прави на баща си и да се занимава с проблемите на Гимназията и да си гледа – доколкото това е по силите ѝ, политиката. (Ха-ха!)
  7. Да се разследва каква точно е далаверата с терена и със сградата на ул. „Баба“ в кв. „Модерно предградие“.
  8. Да се финансира създаването на служебен превоз до и от сградата на ул. „Баба“ –  т.нар. school bus. Автобусите могат да пътуват или до най-близката метростанция, или до центъра на София, където има удобни връзки във всички посоки.

About Borislav Gueorguiev

NBU Associate Professor in Bulgarian language, linguistic pragmatics, sociolinguistics, sociosemiotics, applied semiotics, and linguistic anthropology.
Публикувано на Дискусия, Културна дискусия, Лични, Мила родна картинка, Моите пристрастия, Скандал, образование, политика и тагнато. Запазване в отметки на връзката.