Бай Ганю прави избори


Случка от днес по време на гласуването ми. Когато, преди да гласувам, връчих телефона на съпругата си да заснеме моето гласуване, секретарят на 36-а СИК, 24 МИР с невероятно груба интонация и просташко държане ми каза, че било забранено да се снима. Поисках да ми покаже къде това го пише черно на бяло. На свой ред той ми каза АЗ да му покажа къде пише, че е разрешено. Наложи се да извадя и да предявя на СИК Удостоверение № 718 от 22.09.2015 г. за регистрация на кандидат за общински съветник (по чл. 87,ал. 1, т. 14 от Изборния кодекс), издадено на мое име. Председателката на СИК, която някак си пропускаше до този момент да се намеси, му пошена нещо на ушенце, въпросният „секретар“ изведнъж млъкна, но ако можеше – щеше направо да ме изяде (прочетох го в погледа му), а тя все да ми се извинява, като ми обясни, че си помислили, че ще снимам гласуването си в тъмната стаичка… (?!?).
Как изглеждаше въпросният секретар: типична мутра – дебел, с два златни ланеца и две златни гривни, държащ се все едно, че светът е само негов. Не пожела, разбира се, да ми се представи – интересно защо на баджовете им не им са написани имената, а на коя политическа е представител, просто не го попитах – нямам право на това.
Такивамиработи, както пише един приятел.
Ако не искате да се срещате с такива самодоволни представители на политически сили, които спекулират с това какво пише в Изборния кодекс, гласувайте с ДА на референдума!!!

36-а СИК, 24 МИР

About Borislav Gueorguiev

NBU Associate Professor in Bulgarian language, linguistic pragmatics, sociolinguistics, sociosemiotics, applied semiotics, and linguistic anthropology.
Публикувано на Мила родна картинка, Скандал, законодателство, политика, No Comment, Politics и тагнато. Запазване в отметки на връзката.